MASSAGE

FRISKVÅRDSRESURSEN

SVENSK KLASSISK MASSAGE


En klassisk massageform som de flesta är bekant med. Grunden till denna massage lades redan på början av 1800-talet av gymnastikens fader Per.Henrik Ling. Den gör spända och ömma muskler mjuka och elastiska, ökar blod och lymfcirkulationen, stärker immunförsvaret, utsöndrar vätska och restprodukter, påverkar andning och kroppskännedom, motverkar ärrbildning efter skador i muskelvävnad, motverkar spänningar vid smärttillstånd och träningsvärk, motverkar stress, ger ökat välbefinnande och koncentrationsförmåga, har en lugnande effekt på nervsystemet och är avslappnande för kroppen.

TAKTIL BERÖRING


En massageform som kommit att bli allt vanligare inom vården. En mycket mjuk form av massage där man genom mycket lätt beröring frisätter, oxytocin kroppens lugn och ro hormon. Taktil beröring har visat sig var mycket effektiv för smärtpatienter som vid fibromyalgi och wiplash.

AVSLAPPNINGS MASSAGE


Kan jämföras med svensk klassisk massage men är en mjukare form av denna.


IDROTTSMASSAGE


Ett bra komplement till träning och tävling. Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar. Behandlingen kan skräddarsys för att passa den enskilda idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig. Behandlingssättet kan variera avsevärt från träning- till tävlingsperiod.

HOT STONE


En skön avslappnande massage med varma lavastenar och olja med eller utan eterisk olja. Ger värme och uppmjukning av kroppens muskler och leder.

ENERGIMASSAGE


Energimassagen kommer ursprungligen från Japan och dess rötter leder tillbaka flera tusen år i olika orientaliska massagetekninker. Massagen baseras på att energiflödet cirkulerar i kroppen längs meridianer. Genom bearbetning av meridianer och dess akupunkturpunkter frigörs blockeringar i energiflödet. Energimassagen skall ses som en förebyggande behandling. massagen ges på en bekväm massagestol utformad för sittande energimassage och kabuki(helkropps) ges på massagebänk.

Energimassage är energigivande, förebyggande och avslappnande.